Zrób zakupy do 14:00 - wyślemy tego samego dnia. Darmowe dostawa od 59zł

Sok zakwas z czerwonej kiszonej kapusty 250ml

Dostępność: Mało
6.30
szt.
Zamówienie telefoniczne: 794262626 Pytanie związane z produktem?
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: natychmiast
Cena przesyłki:
9
  • ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
  • ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
  • Paczkomaty InPost 12zł 12
  • KURIER - wpłata na konto 15
  • Kurier pobranie 17
Więcej o produkcie
Waga
0.3 kg
EAN:
5906660038283

UWAGA - jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację.
Kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,
Kiszonki należy przechowywać w lodówce. Po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,
W czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.

Kapusta posiada istotne właściwości przeciwbakteryjne, chroni przed infekcjami, przeziębieniami, kaszlem i grypą. Stymuluje odporność organizmu i produkcję przeciwciał. Oczyszcza organizm z toksyn i działa odkażająco. Sok z kiszonej kapusty jest skarbnicą witamin B, C, E, P, zawiera również beta-karoten, sole mineralne: wapń, żelazo, potas, magnez. Zawarte w soku bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny oczyszczają organizm.

Picie soku przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii. Działa przeciwnowotworowo, obniża ryzyko zachorowania na raka żołądka, dwunastnicy i jelita grubego. Sok z kiszonej kapusty jest naturalnym wrogiem pasożytów i niweluje szkodliwe działanie alkoholu.

Produkt przebadany w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu: sok z czerwonej kapusty kiszonej to bogate źródło związków polifenolowych, w tym antocyjanów – odpowiedzialnych za czerwone zabarwienie produktu. Wykazuje bardzo wysoki potencjał przeciwutleniający, skutecznych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

Powinien być przechowywany w temperaturze do 10 st. C. Jest niepasteryzowany i dzięki temu bogaty w dobroczynne bakterie probiotyczne, które powstają podczas kiszenia.

Składniki:
100% sok z kiszonej kapusty czerwonej (kaputa czerwona, sól)

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 51 kj / 12 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 0,8 g
Sól - 2 g

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: