Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- NATURALNE KATEGORIE
- GAZETKA PROMO
- HURT DLA FIRM I INSTYTUCJI
- NOWOŚCI
- TOPOWE PRODUKTY
- NATURALNIE DLA DOMU I ZWIERZĄT
- NA PREZENT
- WYPRZEDAŻE
Sok zakwas z czerwonej kiszonej kapusty 250ml
- ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
- ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
- Paczkomaty InPost 12zł 12
- KURIER - wpłata na konto 15
- Kurier pobranie 17
UWAGA - jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację.
Kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,
Kiszonki należy przechowywać w lodówce. Po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,
W czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.
Kapusta posiada istotne właściwości przeciwbakteryjne, chroni przed infekcjami, przeziębieniami, kaszlem i grypą. Stymuluje odporność organizmu i produkcję przeciwciał. Oczyszcza organizm z toksyn i działa odkażająco. Sok z kiszonej kapusty jest skarbnicą witamin B, C, E, P, zawiera również beta-karoten, sole mineralne: wapń, żelazo, potas, magnez. Zawarte w soku bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny oczyszczają organizm.
Picie soku przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii. Działa przeciwnowotworowo, obniża ryzyko zachorowania na raka żołądka, dwunastnicy i jelita grubego. Sok z kiszonej kapusty jest naturalnym wrogiem pasożytów i niweluje szkodliwe działanie alkoholu.
Produkt przebadany w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu: sok z czerwonej kapusty kiszonej to bogate źródło związków polifenolowych, w tym antocyjanów – odpowiedzialnych za czerwone zabarwienie produktu. Wykazuje bardzo wysoki potencjał przeciwutleniający, skutecznych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Powinien być przechowywany w temperaturze do 10 st. C. Jest niepasteryzowany i dzięki temu bogaty w dobroczynne bakterie probiotyczne, które powstają podczas kiszenia.
Składniki:
100% sok z kiszonej kapusty czerwonej (kaputa czerwona, sól)
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 51 kj / 12 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 0,8 g
Sól - 2 g
-
Polecamy
-
Produkty podobne