Bezglutenowe croissanty od Schar bardzo realnie odwzorowują smak ciasta francuskiego. Są lekko słodkie i pasują idealnie do porannej kawy.
Skład produktu:
skrobia kukurydziana, woda, zaczyn 14% (mąka ryżowa, woda), ekstrakt owocowy (guma karobowa, jabłko), margaryna roślinna [oleje i tłuszcze roślinne w zmiennej proporcji (olej słonecznikowy o wysokiej zawartości oleju oleinowego, masło kakaowe, masło shea), woda, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych], lecytyna słonecznikowa, sok z cytryny, naturalne aromaty], humekant: sorbitol; włókno roślinne (psyllium), drożdże, olej słonecznikowy, mąka ryżowa, białko SOJOWE, skrobia ryżowa, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; miód, białko JAJ w proszku, sól, barwnik: koncentrat marchwi i jabłka; naturalny aromat.