Zrób zakupy do 14:00 - wyślemy tego samego dnia. Darmowe dostawa od 59zł

SAŁATKA a'la KIMCHI NA OSTRO Z KISZONYCH OGÓRKÓW Z CEBULKĄ 300G

Dostępność: Średnia dostępność
13.05
szt.
Zamówienie telefoniczne: 794262626 Pytanie związane z produktem?
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: natychmiast
Cena przesyłki:
9
  • ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
  • ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
  • Paczkomaty InPost 12zł 12
  • KURIER - wpłata na konto 15
  • Kurier pobranie 17
Więcej o produkcie
Waga
0.42 kg
EAN:
5906660038580

Wyśmienita sałatka z ogórków kiszonych, ciętych w niergularne plastry z dodatkiem kiszonej cebuli, tym razem w wersji na ostro z pikantną papryczką. Dla Twojej wygody gotowa do bezpośredniego spożycia. Polecamy!

Ogórki są kiszone metodą tradycyjną, latem zaraz po zbiorach. Do produkcji kiszonych ogórków używamy własnych ogórków, czosnku, kopru i soli kamiennej (z Kopalni w Kłodawie), dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.

Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki.

Ogórki są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku).

Nasze ogórki małosolne zdobyły uznanie Polskiej Akademii Smaku podczas festiwalu Europa na Widelcu w 2015r. we Wrocławiu, zajęły pierwsze miejsce i zdobyły tytuł Najlepszy Smak Dolnego Śląska.

Składniki: ogórek kiszony krojony (ogórek, woda, koper, czosnek, sól), cebula kiszona (cebula, czosnek, sól), papryka ostra

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 38 kj / 9 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,7 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 0,6 g
Sól - 2,6 g

 

UWAGA - jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację:
- nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,
- kiszonki należy przechowywać w lodówce, paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku, żeby czas pobytu poza lodówką był jak najkrótszy, a po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,
- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: