Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- NATURALNE KATEGORIE
- GAZETKA PROMO
- HURT DLA FIRM I INSTYTUCJI
- NOWOŚCI
- TOPOWE PRODUKTY
- NATURALNIE DLA DOMU I ZWIERZĄT
- NA PREZENT
- WYPRZEDAŻE
PRAGER'S Kombucha ROOIBOS 330ml
- ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
- ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
- Paczkomaty InPost 12zł 12
- KURIER - wpłata na konto 15
- Kurier pobranie 17
Kombuchę otrzymuje się w wyniku fermentacji słodkiej herbaty przez specjalną, symbiotyczną kulturę bakterii kwasu octowego (może również zawierać bakterie kwasu mlekowego) i drożdży SCOBY (ang. Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), zwaną potocznie grzybkiem lub grzybkiem japońskim. Do wyrobu kombuczy najlepiej nadaje się czarna lub zielona herbata oraz cukier.
- Komucha na bazie herbaty Roiboos
- BEZ kofeiny
- Co najmniej 33 miliony kultur probiotycznych w każdej puszce
- Napój 100% roślinny
- BEZ konserwantów,
- Niepasteryzowany
- Niska zawartość cukrów
Kombucha Rooibos naturalnie nie zawiera kofeiny, co czyni ją doskonałym wyborem dla tych, którzy chcą ograniczyć spożycie tego stymulatora lub dla tych, którzy chcą rozkoszować się herbatą w dalszej części dnia.
KOMBUCHA to zdrowy, funkcjonalny, sfermentowany i delikatnie musujący napój bezalkoholowy. Jest to żywy, niepasteryzowany napój o właściwościach probiotycznych, bogaty w cenne kwasy organiczne. Ma działanie pobudzające i detoksykacyjne. Jest orzeźwiająca, smaczna i jednocześnie bardzo zdrowa. Stanowi świetną alternatywę dla soków owocowych i innych napojów w codziennej diecie. Kombucha jest bogata w witaminy: z grupy B i C, polifenole oraz składniki mineralne takie jak miedź, żelazo, mangan, potas, czy cynk. Cechuje ją niskie pH (odczyn kwasowy) z uwagi na dużą zawartość kwas octowego, z czego wynikają właściwości przeciwbakteryjne tego napoju.
Składniki: napar z rooibosa (woda, rooibos 0,75 %), cukier, dwutlenek węgla, kultury kombuchy, kultury żywych bakterii Bacillus coagulans (min. 10 milionów w 100 ml).
-
Polecamy
-
Produkty podobne