Zrób zakupy do 14:00 - wyślemy tego samego dnia. Darmowe dostawa od 59zł

PRAGER'S Kombucha MATCHA 330ml

Dostępność: Średnia dostępność
8.29
szt.
Zamówienie telefoniczne: 794262626 Pytanie związane z produktem?
Wysyłka w ciągu: natychmiast
Cena przesyłki:
9
  • ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
  • ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
  • Paczkomaty InPost 12zł 12
  • KURIER - wpłata na konto 15
  • Kurier pobranie 17
Więcej o produkcie
Waga
0.4 kg
EAN:
8595231218543

Kombuchę otrzymuje się w wyniku fermentacji słodkiej herbaty przez specjalną, symbiotyczną kulturę bakterii kwasu octowego (może również zawierać bakterie kwasu mlekowego) i drożdży SCOBY (ang. Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), zwaną potocznie grzybkiem lub grzybkiem japońskim. Do wyrobu kombuczy najlepiej nadaje się czarna lub zielona herbata oraz cukier.

  • Komucha na bazie zielonej herbaty Matcha
  • Naturalna zawartość kofeiny
  • Co najmniej 33 miliony kultur probiotycznych w każdej puszce
  • Napój 100% roślinny
  • BEZ konserwantów,
  • Niepasteryzowany
  • Niska zawartość cukrów

KOMBUCHA to zdrowy, funkcjonalny, sfermentowany i delikatnie musujący napój bezalkoholowy. Jest to żywy, niepasteryzowany napój o właściwościach probiotycznych, bogaty w cenne kwasy organiczne. Ma działanie pobudzające i detoksykacyjne. Jest orzeźwiająca, smaczna i jednocześnie bardzo zdrowa. Stanowi świetną alternatywę dla soków owocowych i innych napojów w codziennej diecie. Kombucha jest bogata w witaminy: z grupy B i C, polifenole oraz składniki mineralne takie jak miedź, żelazo, mangan, potas, czy cynk. Cechuje ją niskie pH (odczyn kwasowy) z uwagi na dużą zawartość kwas octowego, z czego wynikają właściwości przeciwbakteryjne tego napoju.

Składniki: napar herbaciany (woda, zielona herbata, zielona herbata matcha 0,3 %), cukier, dwutlenek węgla, kultury kombuchy, kultury żywych bakterii Bacillus coagulans (min. 10 milionów w 100 ml)

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: