Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- NATURALNE KATEGORIE
- GAZETKA PROMO
- HURT DLA FIRM I INSTYTUCJI
- NOWOŚCI
- TOPOWE PRODUKTY
- NATURALNIE DLA DOMU I ZWIERZĄT
- NA PREZENT
- WYPRZEDAŻE
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Kawa ziarnista India Monsooned Malabar AA 1000g/1kg Montanha Verde
- ORLEN PACZKA - wpłata na konto 0
- ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
- Paczkomaty InPost 12zł 12
- KURIER - wpłata na konto 15
- Kurier pobranie 17
Kawa wyjątkowa ze względu na metodę obróbki.
Jedna z nielicznych kaw, która po zebraniu poddawana jest procesowi monsunowania. Najpierw jest ręcznie zbierana, a następnie poddawana działaniu powietrza o bardzo dużej wilgotności w porze monsunowej, co nadaje kawie indywidualny smak. Wzięło się to z tego, że w dawnych czasach gdy transport zajmował znacznie więcej czasu niż obecnie kawa była w sposób naturalny poddawana działaniu powietrza o bardzo dużej wilgotności, przez co do Europy docierały ziarna o wyraźnie żółtej barwie. Z upływem lat, czas transportu się skracał, a odbiorcy w Europie skarżyli się na to, że kawa zatraciła swoje walory. Chcąc sprostać wymaganiom klientów, producenci kawy postanowili w porze monsunowej, przed wysłaniem kawy w świat poddać ją procesowi monsunowania wystawiając worki z kawą na działanie powietrza o bardzo dużej wilgotności.
Charakteryzuje się wysoką zawartością kofeiny, a w aromacie da się wyczuć nutę czekolady i tytoniu. Uprawiana w stanie Karnataka na wys. 1.000 – 1.800 m n.p.m. przy bardzo dużej wilgotności powietrza i temperaturze dochodzącej do 35°C. Wyraźnie wyczuwalna słodycz w połączeniu z ciekawym pikantnym posmakiem sprawiają, że od lat jest to jeden z naszych bestsellerów. Doskonale nadaje się jako popołudniowa kawa.
Gatunek: 100% Arabica
Pochodzenie: Indie, Karnataka
Stopień palenia: Średni
Metoda obróbki: Mokra, monsunowana
Zawartość kofeiny: Wysoka
Smak: Czekolada, orzech, pikantny posmak
Kwasowość: Niska
Sposób parzenia: Ekspres, kawiarka
-
Polecamy
-
Produkty podobne