Zrób zakupy do 14:00 - wyślemy tego samego dnia. Darmowe dostawa od 59zł
Brak towaru

KISZONE SPECJAŁY Kiszona papryka czerwona 520g

Dostępność: Brak towaru
16.58
szt.
Zamówienie telefoniczne: 794262626 Pytanie związane z produktem?
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: natychmiast
Cena przesyłki:
9
  • ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
  • ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
  • Paczkomaty InPost 12zł 12
  • KURIER - wpłata na konto 15
  • Kurier pobranie 17
Więcej o produkcie
Waga
0.52 kg
EAN:
5903772183108

Ukisiliśmy dla Ciebie naturalnie coś zdrowego i ciekawego do sałatek, kanapek i potraw. Kiszona papryka połączona z papryką chili na czosnku, koprze, chrzanie i soli kłodawskiej. Tradycyjna receptura z prostym składem, ale na najlepszych składnikach.

Papryka jest niepasteryzowa, dzięki czemu fermentacja trwa. Jej smak jest wyrazisty, delikatnie kwaśny, po prostu wyborny... Spróbuj :)

 

Przede wszystkim nie zawiera octu. Do kiszenia wybieramy najlepszą paprykę oraz wysokiej jakości składniki, czyli intensywny czosnek w ząbkach (nie przyprawa!), koper aromatyczny korzeń chrzanu, najlepsza sól kłodawska kamienna. Bez drogi na skróty i oszukiwania.

Jest niskokaloryczna i zawierają bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.

Podsumowując kiszona papryka jest:

 

  • bez konserwantów
  • bez octu
  • bez dodatku cukru
  • niepasteryzowane
  • kiszone naturalnie w kontrolowanej temperaturze 
  • kiszona z miłością!

Możesz jeść tak jak lubisz! Zaskocz swoich znajomych i podaj je w formie przystawki. Imprezowe, chrupiące i słone przekąski z łatwością zastąpią niezdrowe chipsy, wafelki czy słodycze. W kuchennych przepisać świetnie sprawdzi się jako dodatek do pasztetu czy dań mięsnych. 

Chrup bezpośrednio ze słoja, wrzuć na kanapkę, do sałatki, zagryzaj jako przystawkę lub dodaj do ulubionych potraw. Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Pamiętaj, że jeśli zależy Ci na ich właściwościach to nie smaż i nie gotuj jej. Wysoka temperatura ma zły wpływ. Dodawaj je do gotowych potraw delikatnie ostudzonych.

 

Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.

 

Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt.

 

Skład: Papryka, woda, papryka chili, koper czosnek, chrzan, sól kłodawska

Masa netto: 520g.

Masa netto po odcieku: 220g.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: