Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- NATURALNE KATEGORIE
- GAZETKA PROMO
- HURT DLA FIRM I INSTYTUCJI
- NOWOŚCI
- TOPOWE PRODUKTY
- NATURALNIE DLA DOMU I ZWIERZĄT
- NA PREZENT
- WYPRZEDAŻE
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



KISZONE SPECJAŁY Kiszona papryka czerwona 520g
- ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
- ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
- Paczkomaty InPost 12zł 12
- KURIER - wpłata na konto 15
- Kurier pobranie 17
Ukisiliśmy dla Ciebie naturalnie coś zdrowego i ciekawego do sałatek, kanapek i potraw. Kiszona papryka połączona z papryką chili na czosnku, koprze, chrzanie i soli kłodawskiej. Tradycyjna receptura z prostym składem, ale na najlepszych składnikach.
Papryka jest niepasteryzowa, dzięki czemu fermentacja trwa. Jej smak jest wyrazisty, delikatnie kwaśny, po prostu wyborny... Spróbuj :)
Przede wszystkim nie zawiera octu. Do kiszenia wybieramy najlepszą paprykę oraz wysokiej jakości składniki, czyli intensywny czosnek w ząbkach (nie przyprawa!), koper aromatyczny korzeń chrzanu, najlepsza sól kłodawska kamienna. Bez drogi na skróty i oszukiwania.
Jest niskokaloryczna i zawierają bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.
Podsumowując kiszona papryka jest:
- bez konserwantów
- bez octu
- bez dodatku cukru
- niepasteryzowane
- kiszone naturalnie w kontrolowanej temperaturze
- kiszona z miłością!
Możesz jeść tak jak lubisz! Zaskocz swoich znajomych i podaj je w formie przystawki. Imprezowe, chrupiące i słone przekąski z łatwością zastąpią niezdrowe chipsy, wafelki czy słodycze. W kuchennych przepisać świetnie sprawdzi się jako dodatek do pasztetu czy dań mięsnych.
Chrup bezpośrednio ze słoja, wrzuć na kanapkę, do sałatki, zagryzaj jako przystawkę lub dodaj do ulubionych potraw. Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Pamiętaj, że jeśli zależy Ci na ich właściwościach to nie smaż i nie gotuj jej. Wysoka temperatura ma zły wpływ. Dodawaj je do gotowych potraw delikatnie ostudzonych.
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt.
Skład: Papryka, woda, papryka chili, koper czosnek, chrzan, sól kłodawska
Masa netto: 520g.
Masa netto po odcieku: 220g.
-
Polecamy
-
Produkty podobne