Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Zrób zakupy do 14:00 - wyślemy tego samego dnia. Darmowe dostawa od 59zł
- NATURALNE KATEGORIE
- GAZETKA PROMO
- HURT DLA FIRM I INSTYTUCJI
- NOWOŚCI
- TOPOWE PRODUKTY
- NATURALNIE DLA DOMU I ZWIERZĄT
- NA PREZENT
- WYPRZEDAŻE
KAPUSTA CZERWONA KISZONA 500G M. SZNAJDER
Symbol:
KAPUSTA CZERWONA KISZONA 500 G ( MICHAŁ SZNAJDER )
Dostępność:
Średnia dostępność
7
szt.
10.41
Zamówienie telefoniczne: 794262626 Pytanie związane z produktem?
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu:
natychmiast
Cena przesyłki:
9
- ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
- ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
- Paczkomaty InPost 12zł 12
- KURIER - wpłata na konto 15
- Kurier pobranie 17
Więcej o produkcie
Waga
0.5 kg
Kod kreskowy:
EAN:
5906660038276
Kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują.Po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki.
W czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić. Kapustę czerwoną kisimy podobnie jak białą. Jesienią, zaraz po zbiorach z naszych pól. Dodajemy sól kamienną z kopalni w Kłodawie i czas, na samoczynną fermentację, czyli powolny proces kiszenia. Kapusta czerwona jest wyśmienita na surówki wszelkiego rodzaju a także na znany i lubiany „Bigos Wrocławski”. Produkt przebadany w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu: czerwona kapusta kiszona to bogate źródło związków polifenolowych, w tym antocyjanów – odpowiedzialnych za czerwone zabarwienie produktu. Wykazuje bardzo wysoki potencjał przeciwutleniający, skutecznych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jest niepasteryzowana, należy przechowywać ją w lodówce.
W czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić. Kapustę czerwoną kisimy podobnie jak białą. Jesienią, zaraz po zbiorach z naszych pól. Dodajemy sól kamienną z kopalni w Kłodawie i czas, na samoczynną fermentację, czyli powolny proces kiszenia. Kapusta czerwona jest wyśmienita na surówki wszelkiego rodzaju a także na znany i lubiany „Bigos Wrocławski”. Produkt przebadany w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu: czerwona kapusta kiszona to bogate źródło związków polifenolowych, w tym antocyjanów – odpowiedzialnych za czerwone zabarwienie produktu. Wykazuje bardzo wysoki potencjał przeciwutleniający, skutecznych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jest niepasteryzowana, należy przechowywać ją w lodówce.
Składniki: kapusta czerwona, sól
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 74 kj / 18 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,8 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 1,1 g
Sól - 2,1 g
Wartość energetyczna - 74 kj / 18 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,8 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 1,1 g
Sól - 2,1 g
-
Polecamy
-
Produkty podobne