Zrób zakupy do 14:00 - wyślemy tego samego dnia. Darmowe dostawa od 59zł

BURACZKI KISZONE TARTE 300G M. SZNAJDER

BURACZKI KISZONE TARTE 300 G ( MICHAŁ SZNAJDER )

Dostępność: Mało
11.68
szt.
Zamówienie telefoniczne: 794262626 Pytanie związane z produktem?
Wysyłka w ciągu: natychmiast
Cena przesyłki:
9
  • ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
  • ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
  • Paczkomaty InPost 12zł 12
  • KURIER - wpłata na konto 15
  • Kurier pobranie 17
Więcej o produkcie
Waga
0.3 kg
EAN:
5906660038269
Kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują.
Po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki.
W czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić. 
  Buraczki kisimy zaraz po zbiorach z naszych pól w Dolinie Baryczy, jesienią, dodając czosnek i sól kamienną (z Kopalni w Kłodawie). Nie używamy octu, cukru ani żadnych konserwantów. Kiszone buraczki tarte są idealne na surówki oraz do zup, np. barszczu ukraińskiego lub barszczu wigilijnego a także świetnie się nadają na chłodniki latem. Buraczki są niepasteryzowane, należy przechowywać je w lodówce. Zawierają bakterie probiotyczne, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, eliminują bakterie chorobotwórcze, usuwają toksyny, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. Kiszone buraczki tarte są idealne na surówki oraz do zup, np. barszczu ukraińskiego lub barszczu wigilijnego, a także świetnie się nadają na chłodnik latem. 
Składniki: buraczki tarte, woda, czosnek, sól
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 49 kj / 11 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 1,7 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 0,7 g
Sól - 2,6 g


Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: