Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- NATURALNE KATEGORIE
- GAZETKA PROMO
- HURT DLA FIRM I INSTYTUCJI
- NOWOŚCI
- TOPOWE PRODUKTY
- NATURALNIE DLA DOMU I ZWIERZĄT
- NA PREZENT
- WYPRZEDAŻE
BAKALLAND MIGDAŁY ŁUSKANE 100G
- ZAWSZE GRATIS! ODBIÓR OSOBISTY Po wcześniejszym ustaleniu 0
- ORLEN PACZKA - wpłata na konto 9
- Paczkomaty InPost 12zł 12
- KURIER - wpłata na konto 15
- Kurier pobranie 17
Poza tym, że migdały są kapitalnym dodatkiem do ciast i deserów, mają także inne zastosowanie w codziennej, zdrowej diecie. Migdały występują w różnych postaciach:
- Migdały naturalnie łuskane
- Migdały w całości
- Migdały blanszowane
- Migdały w płatkach
W zależności od ich rodzaju, mają różne zastosowanie w kuchni wzbogacając naszą codzienną dietę o cenne źródła witamin i minerałów. Migdały w całości Bakalland mogą być świetnym urozmaiceniem porannego musli, które można samodzielnie skomponować w kilka chwil. Wystarczy przygotować 2-3 łyżki płatków owsianych i wymieszać je z żurawiną, ziarnami słonecznika, orzechami laskowymi i migdałami. Wszystko wystarczy zalać jogurtem naturalnym lub mlekiem i w kilka minut jest gotowy smaczny i pożywny posiłek, dający wiele energii o poranku. W wersji wytrawnej migdały świetnie sprawdzą się jako składnik sałatek z rukolą lub roszponką.
Kapitalny smak i aromat, to jednak nie wszystko, co kryją w sobie te wspaniałe orzechy. Poza kwasem foliowym i witaminami B1, migdały posiadają także inne wartości odżywcze, a dokładniej pierwiastki takie jak wapń, potas, fosfor oraz magnez oraz miedź. Wystarczy zjeść 100 gramów tej pysznej przekąski, by w 100% pokryć dzienne zapotrzebowanie organizmu na ten właśnie pierwiastek. Ta wyjątkowa przekąska ma niemal same zalety – jest smaczna i zdrowa, posiada charakterystyczny, delikatny zapach, a dodatkowo jest uniwersalna, ponieważ można ją z łatwością łączyć z różnymi daniami. Sięgnij po chrupiące migdały Bakalland i ciesz się smakiem zaczerpniętym wprost ze słonecznego południa Europy! Garść migdałów, to aż 30% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy.
Migdały to cenne źródło miedzi, która pomaga w utrzymaniu prawidłowej pigmentacji skóry i włosów, a także wspiera układ odpornościowy. 100 gram migdałów zaspokaja 100% dziennego zapotrzebowania na ten pierwiastek.
Migdał to niedaleki krewny moreli, który zazwyczaj klasyfikowany jest jako orzech. Botanicznie migdały należą jednak do kategorii owoców. Uprawę migdałów zapoczątkowano 3000 lat p.n.e. Migdały (w zależności od odmiany) występują na większości kontynentów. Najczęściej spotykanie kraje pochodzenia to USA, Hiszpania, Chile czy Australia.
Składniki: Migdały łuskane.
-
Polecamy
-
Produkty podobne